Cybersecurity5
NCSC warns of “significant and growing” cyber threat
16 maart 2017
Microsoft-diensten kampten met wereldwijde storing
21 maart 2017
Cybersecurity5
NCSC warns of “significant and growing” cyber threat
16 maart 2017
Microsoft-diensten kampten met wereldwijde storing
21 maart 2017

Google-diensten plat door storing in Chrome

Gebruikers van Google-diensten als Gmail, Google Drive en YouTube melden dat die diensten vrijdagochtend 17 maart niet beschikbaar zijn. De storing komt waarschijnlijk door het gebruik van het QUIC-portocol, een door Google ontwikkeld protocol dat browsen in Chrome moet versnellen.

De ontwikkeling van QUIC bevindt zich nog in een experimentele fase. Gebruikers die slachtoffer zijn van de storing melden via Allestoringen.nl dat de diensten weer werken nadat ze het protocol hebben uitgeschakeld.

Volgens bezoekers van de website over storingen kan QUIC uitgeschakeld door chrome://flags/ te bezoeken in de browser, en daar de toepassing QUIC uit te schakelen. Ook is de storing te ‘omzeilen’ door een andere browser te gebruiken.

Google laat in een korte reactie weten dat engineers onderzoek doen naar ‘een probleem waardoor een klein aantal gebruikers in Europa geen verbinding krijgt met sommige Google-diensten.’

Een woordvoerder van Google-Nederland meldt aan Computable dat de storing inderdaad met QUIC te maken heeft. Hij kan nog geen verdere details geven.

Lees hier het volledige artikel

Comments are closed.