Waarschuwing Rijkswaterstaat voor lage waterstand
30 oktober 2015
Nederland blijft derde op lijst cyberdreigingen
3 november 2015
Waarschuwing Rijkswaterstaat voor lage waterstand
30 oktober 2015
Nederland blijft derde op lijst cyberdreigingen
3 november 2015

Grote stroomstoring treft Zuid-Limburg

125.000 aansluitingen in Zuid-Limburg zijn maandagmiddag een uur lang getroffen door een stroomstoring. Een woordvoerder van energiebedrijf Enexis zei zo’n grote storing nog nooit te hebben meegemaakt. Op industrieterrein Chemelot in Geleen werden veiligheidshalve enkele fabrieken stilgelegd.

Bij werkzaamheden aan een hoogspanningsstation in Terwinselen (Kerkrade) was kortsluiting ontstaan, zei een woordvoerster van netbeheerder Tennet. Daardoor viel de stroom volgens haar uit bij 125.000 huishoudens. De stroom viel vlak voor 17.00 uur uit. Om 17.53 uur was de storing volgens Enexis voorbij.

Ook het treinverkeer ondervond hinder van de storing. Zo vielen treinen uit tussen Kerkrade en Maastricht, maakten NS en vervoerder Veolia bekend.

De stroom viel uit in delen van Sittard-Geleen, Nuth, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Simpelveld, Voerendaal, Valkenburg Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals, aldus Enexis.

Op industrieterrein Chemelot in Geleen werden veiligheidshalve enkele fabrieken stilgelegd. Dat leidde volgens Chemelot tot enige overlast voor de omgeving als gevolg van de uitstoot van poeder, geluid en door fakkelen.

Bron: Telegraaf

Photo credit: jumpman93LP / Foter / CC BY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *