Super El Niño op komst. Is uw organisatie voorbereid?
3 november 2015
Storing bij bezorgdienst Albert Heijn
10 november 2015
Super El Niño op komst. Is uw organisatie voorbereid?
3 november 2015
Storing bij bezorgdienst Albert Heijn
10 november 2015

Luchtalarm vanwege grote brand industrieterrein Chemelot

Een brand in een loods met kunststofkorrels veroorzaakte maandag 9 november 2015 een grote zwarte rookwolk. Mensen in Sittard, delen van Geleen en omringende dorpen moesten daardoor urenlang binnen blijven en ramen en deuren dicht houden. Volgens de brandweer zijn er nergens gevaarlijke concentraties giftige stoffen gemeten.

Na bijna vier uur was de brand onder controle. Het nablussen gaat nog tot en met dinsdag duren. Lange tijd werden bewoners in de omgeving van de brand verzocht om binnen te blijven en de ramen en deuren gesloten te houden. Er zijn geen gewonden gevallen. De brand is ontstaan door werkzaamheden aan het dak.

Het pand wordt als verloren beschouwd. Omliggende gebouwen werden niet direct bedreigd door het vuur, maar werden voor de zekerheid wel gekoeld. In ziekenhuis Zuyderland in Sittard-Geleen bleven de ramen en deuren dicht als gevolg van de brand. “Patiënten die op weg waren naar de spoedeisende hulp worden naar een ander ziekenhuis gedirigeerd”, liet een woordvoerder weten. De scholen in het gebied hielden de leerlingen ook na schooltijd binnen totdat het sein veilig was gegeven. De meeste winkels op de Steenweg in Geleen zijn grotendeels dichtgebleven.

In de buurt van de brand bij Chemelot is het luchtalarm afgegaan. Ook is er een NL-Alert verstuurd naar mensen in de omgeving van het incident. De situatie werd opgeschaald naar Grip 4, de hoogste alarmfase. Dit betekent dat de gevolgen van het incident verder strekken dan alleen de gemeente waarin het plaatsvindt. Er werd een crisiscentrum ingericht in Maastricht.

Bron: Nu.nl

Foto: ANP

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *