Noodscenario’s vanwege lage waterstand
11 november 2015
Veel bedrijven last van Office 365 storing bij Microsoft
3 december 2015
Noodscenario’s vanwege lage waterstand
11 november 2015
Veel bedrijven last van Office 365 storing bij Microsoft
3 december 2015

Website UWV al twee dagen slecht bereikbaar

De website van uitkeringsinstantie UWV is nog steeds slecht bereikbaar wegens een storing. Hierdoor kunnen klanten veelal niet inloggen op Mijn UWV. De storing begon dinsdagochtend. De oorzaak is nog niet duidelijk. De instantie meldt dat nog hard wordt gewerkt aan een oplossing.

Uitkeringsgerechtigden zijn bang dat zij hun uitkering hierdoor niet of later krijgen. Mensen van wie de uitkering op of na 1 juli is ingegaan, moeten elke maand invullen of en wat zij hebben bijverdiend, zodat dat kan worden verrekend met hun uitkering.

Mensen krijgen alleen betaald als het UWV het formulier heeft ontvangen. Dinsdag was de eerste dag waarop de formulieren over de maand november konden worden ingevuld. De uitkeringsinstantie meldde woensdag op Twitter dat uitkeringen van klanten uiterlijk 14 december worden bijgeschreven.

UWV laat via Twitter weten dat mensen tot het einde van de maand hun inkomstenopgave kunnen insturen. Een woordvoerder zegt dat een derde van de klanten inmiddels heeft kunnen inloggen om de formulieren in te vullen.

Hij raadt mensen aan om te blijven proberen om in te loggen, omdat het soms wel lukt. Als het deze klanten zondag nog niet is gelukt, gaat de instantie hen benaderen, aldus de zegsman. Volgens hem kan de instantie snel tot uitbetalen overgaan als de formulieren binnen zijn.

Bron: Nu.nl

Foto: mystic_mabel / Foter.com / CC BY-SA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *