Gastdocent BCM Universiteit
ISO22301 Trainingsdata 2016 bekend
4 januari 2016
Openbaar leven noordelijke provincies ontregeld wegens ijzel
5 januari 2016
Gastdocent BCM Universiteit
ISO22301 Trainingsdata 2016 bekend
4 januari 2016
Openbaar leven noordelijke provincies ontregeld wegens ijzel
5 januari 2016

Ziekenhuizen stellen operaties uit vanwege stroomdips

Twee ziekenhuizen hebben als gevolg van de stroomdips operaties moeten uitstellen. Het gaat om het Medisch Centrum Leeuwarden en het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. De stroomstoringen ontstaan door de ijsafzetting op hoogspanningskabels. In het Isala-ziekenhuis in Zwolle was vanochtend een stroomstoring van 3 minuten. De noodstroomverziening trad in werking. De oorzaak van de storing is onduidelijk.

Deskundigen noemen de stroomstoringen in het noorden ‘lijndansen’. Daarbij worden de elektriciteitsdraden zwaar door afzetting van ijs en gaan ze flink bewegen in de felle wind. Als de draden met elkaar in botsing komen en breken, kan een storing ontstaan.

Het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) heeft zo’n 35 operaties uit moeten stellen. Het ziekenhuis zegt in een verklaring dat de stroomdips ervoor kunnen zorgen dat medische apparatuur tijdelijk uitvalt en opnieuw gestart moet worden. Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) heeft operaties die vanochtend gepland stonden, uitgesteld om dezelfde reden.

Bron: RTL Nieuws

Foto: Dr. Eduardo García Cruz / Foter / CC BY-SA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *