Skype kampt met langdurige storing
20 juni 2017
Cyberaanval treft parlement Groot-Brittannië
24 juni 2017
Skype kampt met langdurige storing
20 juni 2017
Cyberaanval treft parlement Groot-Brittannië
24 juni 2017

Hackers publiceren deel van broncode Windows 10

De broncode van Windows 10, de code die door anderen gebruikt kan worden om naar potentiële kwetsbaarheden in het besturingssysteem te zoeken, heeft enige tijd online gestaan.

Dat meldt The Register. De Britse krant zegt dat het om 32 TB aan code gaat, maar BetaArchive.com, waar het lek stond, zegt dat dat een misrekening is en het om 1,2 GB gaat. Het gaat dus naar alle waarschijnlijkheid niet om de volledige broncode van het besturingssysteem van Microsoft.

Microsoft heeft de echtheid van de documenten die online stonden bevestigd. Volgens het bedrijf lijkt het er op dat de code uit het Shared Source Initiative komt, een programma waarmee Microsoft zijn bronmateriaal deelt met computerfabrikanten en andere partners.

Het grootste gedeelte van de code die gelekt is wordt gebruikt om Windows 10 te laten werken met pc’s. Zo bevat een deel van deze broncodes informatie voor het gebruik van ingebouwde USB-poorten en WiFi-netwerken. De gelekte codes bevatten echter ook onderdelen die nooit echt in Windows 10 gebruikt zijn.

Lees hier het volledige artikel

Comments are closed.